RM-SYSTÉM»Události»Lázně Juliska pro armádní sportovce přestaví OHL ŽS

Lázně Juliska pro armádní sportovce přestaví OHL ŽS

11.07.2011 09:59
Brněnská stavební společnost OHL ŽS zrekonstruuje lázně Juliska v Praze. Včetně plánované přístavby budovy vyjde investice na 233 milionů korun. Hotovo bude v říjnu 2013, informovala společnost OHL ŽS na svých webových stránkách. Zadavatelem zakázky je ministerstvo obrany, kterému objekt patří.

Lázně Juliska se nacházejí v areálu pražské Dukly, poblíž atletického stadionu. Vlastní budova lázní je využívána jako lázně a šatny pro sportovce. Součástí rekonstrukce je modernizace budovy, nová přístavba objektu a zlepšení nynějších nevhodných provozních parametrů objektu.

Podle vedoucího projektu rekonstrukce Karla Mazánka ze společnosti OHL ŽS je stav budovy nyní havarijní a celková rekonstrukce byla nevyhnutelná už před deseti lety.

"Stavební konstrukce je nutné sanovat. Rekonstrukce zlepší technicko-ekonomické parametry objektu tak, aby mohl poskytovat sportovní, rekreační a léčebné služby příslušníkům armády i výkonnostním a vrcholovým sportovcům," uvedl Mazánek.

Podle něj dosud v budově lázní nebyla provedena generální oprava, pouze drobné údržby. Budova je přitom v provozu od roku 1958. V té době se jednalo o moderní, komplexně řešené zařízení s bazénem a tělocvičnou i rehabilitačními prostory s parní lázní či saunou.

11.7.2011, Hospodářské noviny (čtk)


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy