RM-SYSTÉM»Události»Metrostav Praze zaplatil 6,5 milionu za propad Blanky

Metrostav Praze zaplatil 6,5 milionu za propad Blanky

27.10.2010 12:35
Praha - Společnost Metrostav, která razí tunely komplexu Blanka, už na účet hlavního města odeslala 6,5 milionu korun. To je částka za odborné posudky, které si nechal magistrát zpracovat k Blance po třetím propadu z července letošního roku.

Praze by ale měl nakonec poslat ještě o tři miliony korun více, celkem 9,56 milionu. Druhou sumu by měl Metrostav uhradit za poškození dobrého jména hlavního města v souvislosti s propadem. "Poslali nám faktury, my jsme je zaplatili. Jde o náklady magistrátu na odborné posudky, které jsme využili.
Práce odborníků je třeba si vážit," konstatoval František Polák, mluvčí Metrostavu. Podle jeho slov by společnost takové posudky nakonec musela stejně objednat.

Ještě poškození dobrého jména

Mluvčí magistrátu Jiří Wolf také potvrdil, že Metrostav zaplatil první část, kterou magistrát požaduje. Nyní ovšem není ještě jasné, zda další v hodnotě asi tří milionů korun za poškození dobrého jména bude společnost také akceptovat .
"Tato faktura ještě nepřišla, takže je předčasné o tom nyní mluvit," doplnil Polák z Metrostavu.
Kromě těchto sankcí již dostala stavební firma za propad tunelu milionovou pokutu od Českého báňského úřadu. Měla totiž podcenit prevenci a neudělala dost pro zajištění bezpečnosti.

27.10.2010, Pražský deník


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy