RM-SYSTÉM»Události»Credium posiluje ve financování automobilů

Credium posiluje ve financování automobilů

24.06.2010 10:27
Podle statistik České leasingové a finanční asociace došlo za první čtvrtletí letošního roku v oblasti nebankovního financování automobilů k meziročnímu poklesu v průměru o 5,5 procenta.

I za této nepříznivé situace se podařilo společnosti Credium dosáhnout zlepšení jak z hlediska objemu financování o 5,7 procenta, tak zejména podílu na trhu na 11,6 procenta, a současně si také upevnit třetí pozici mezi společnostmi financujícími osobní a užitkové vozy do 3,5 tuny.Vabsolutních číslech to znamená meziroční růst o 81 milionů korun. Credium poskytuje v České republice financování mimo jiné značkám Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Mazda, Hyundai a nejnověji také Isuzu. Přímo spolupracuje s více než osmi stovkami prodejců (značkové i neznačkové financování), a to u mnohých z nich i financováním skladových zásoby.
Význam společnosti Credium v Česku jistě také podpořila fúze francouzské mateřské společnosti Sofinco se společností Finaref k 1. dubnu 2010. Vzniklou společnost Crédit Agricole Consumer Finance je třeba vnímat jako nového leadera na trhu spotřebitelského financování jak ve Francii, tak i v Evropě.


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy