RM-SYSTÉM»Události»V Ostravě visí dva billboardy proti společnosti ArcelorMittal

V Ostravě visí dva billboardy proti společnosti ArcelorMittal

15.03.2010 10:16
Minoritní akcionáři společnosti ArcelorMital Ostrava nechali o víkendu v Ostravě pověsit dva billboardy s nápisem Odprašujeme???, na kterých uklizečka vysává z firmy peníze. Jde o parodii na podobné billboardy s nápisem Odprašujeme, které firma nechala v minulých týdnech rozvěsit, aby propagovala svou ekologickou investici za téměř miliardu korun.

Chtěli jsme billboardy uvést na pravou míru to jejich mittalovské heslo Odprašujeme. Myslíme si, že by mělo znít trošku jinak. Chtěli jsme tím říct, že jediné, co bylo dosud z ostravské huti vyluxováno, nebyl prach, ale peníze," nechal se v ČTK slyšet minoritní akcionář huti Petr Uvíra, který celou protestní akci zorganizoval. Firma podle něj desítky miliard z nerozděleného zisku firmy z minulých let přelila jako půjčky jiným firmám ze skupiny ArcelorMittal.
Mluvčí firmy Věra Breiová řekla, že společnost za těmito aktivitami vidí snahu minoritních akcionářů o vydírání před jejich případným vytěsněním z firmy. „Domníváme se, že minoritní akcionáři se snaží jen přitáhnout zájem médií k neexistujícímu problému půjček. Ty jsou však pro společnost naopak výhodné a řádně v termínech splácené. Např. v polovině února se do ArcelorMittal Ostrava vrátilo více než 11 miliard," uvedl ředitel pro vnější vztahy ArcelorMittal Jan Rafaj.

 

15.3.2010, Ožana Jaroslav, Právo


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy