RM-SYSTÉM»Události»VGP a Allianz Real Estate zakládají společný podnik

VGP a Allianz Real Estate zakládají společný podnik

02.03.2016 15:43
VGP, realitní skupina aktivní v celé Evropě (www.vgpparks.eu), a Allianz Real Estate, správce aktiv a investic do nemovitostí (www.allianz-realestate.com), se dohodli na založení společného podniku v poměru 50 : 50 s celkovou hodnotou transakce přesahující 500 milionů eur.

VGP, realitní skupina aktivní v celé Evropě (www.vgpparks.eu), a Allianz Real Estate, správce aktiv a investic do nemovitostí (www.allianz-realestate.com), se dohodli na založení společného podniku v poměru 50 : 50 s celkovou hodnotou transakce přesahující 500 milionů eur. Tento společný podnik bude sdružovat finanční aktiva projektů realizovaných skupinou VGP v Německu, České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Portfolio logistických a semiindustriálních nemovitostí bude průběžně rozšiřováno a bude podporovat dlouhodobý růst VGP. Společný podnik bude zahrnovat pouze projekty realizované exkluzivně skupinou VGP.

Financování nových logistických a industriálních parků bude zajištěno

Prodejem stávajících finančních aktiv společnému podniku bude část původně investovaného kapitálu uvolněna a reinvestována do připravovaných projektů. Skupina VGP tím zajistí kontinuitu svého obchodního modelu: nákup strategicky umístěných pozemků, výstavba semiindustriálních nemovitostí a jejich dlouhodobý pronájem. V rámci společného podniku bude VGP jednat coby správce nemovitostí, aktiv a výstavby. Nájemcům bude nadále všechny služby poskytovat skupina VGP.

„Jsme rádi, že jsme v Allianz Real Estate nalezli silného a uznávaného partnera. S tímto společným podnikem můžeme konzistentně pokračovat v růstu, jako tomu bylo v posledních letech. Zároveň si naše společnost udrží rozhodovací pravomoci ohledně nové výstavby,“ vysvětluje Jan Van Geet, generální ředitel VGP. „Náš partner si, stejně jako my, udržuje dlouhodobý nadhled a chce růst s námi. Chceme přesvědčit naše stávající nájemce a potenciální nové nájemce o kvalitě našich produktů a výhodách spolupráce. Ve spojení s Allianz Real Estate bude náš rozvoj a růst ještě úspěšnější a dynamičtější než v minulosti.“

2015 – rekordní rok pro VGP

Skupina VGP v hospodářském roce 2015 také dokázala zvýšit svůj čistý zisk na 86,6 milionu eur, což odpovídá nárůstu o 37,2 milionu eur oproti roku 2014. Výnosy z uzavřených nájemních a budoucích nájemních smluv po přepočtu na rok se zvýšily o 68,2 procenta na 38 milionů eur. Míra obsazenosti portfolia byla 97,3 procenta. VGP je kotována na burze Euronext Brussels a na Pražské burze cenných papírů. Další informace a výsledky za rok jsou k dispozici zde: Investors.

full press release


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy