RM-SYSTÉM»Události»Informace pro podílníky bývalého fondu Svět

Informace pro podílníky bývalého fondu Svět

21.01.2016 15:32
20.01.2016, Praha

Informace pro podílníky bývalého fondu Svět

AKRO investiční společnost, a.s. podává souhrnné informace v kauze fondu AKRO konzervativní balancovaný fond, otevřený podílový fond AKRO investiční společnost, a.s.:

Již v září 2010 byla Městským soudem v Praze schválena konečná zpráva o zpeněžování konkurzní podstaty. Proti tomto rozhodnutí podal Garanční fond obchodníků s cennými papíry odvolání, Vrchní soud usnesení Městského soudu v Praze potvrdil, Garanční fond proti usnesení Vrchního soudu v Praze podal dovolání. V listopadu 2013 zrušil Nejvyšší soud rozhodnutí odvolacího soudu a věc vrátil Městskému soudu v Praze. V listopadu 2014 požádal insolvenční správce o prodloužení lhůty k vyřízení věci. Jeho žádosti soud vyhověl. V lednu 2015 byly ze strany Garančního fondu obchodníků s cennými papíry podány námitky. V březnu 2015 se konalo jednání v této věci, na kterém bylo rozhodnuto, že musí být konečná zpráva přepracována. Správci byla soudem lhůta k přepracování zprávy prodloužena do 30. 6. 2015, v září správce požádal o další prodloužení. (Věřitelský výbor požádal, aby byla zpráva předložena do října 2015). Nyní se stále čeká na předložení zprávy.

V konkurzním řízení Private Investors, a. s. vedeném u Městského soudu v Praze pod č.j. 91 K 12/2001 doposud nedošlo k uspokojení společností AKRO přihlášené pohledávky.

O nových skutečnostech bude AKRO investiční společnost, a. s. podílníky informovat.

Celé znění oznámení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy