RM-SYSTÉM»Události»Skupiny VGP a GEMO uzavřely na podzim loňského roku dohodu o dlouhodobé spolupráci

Skupiny VGP a GEMO uzavřely na podzim loňského roku dohodu o dlouhodobé spolupráci

09.02.2015 10:39
Skupiny VGP a GEMO uzavřely na podzim loňského roku dohodu o dlouhodobé spolupráci při realizaci záměru „Technologický park Olomouc".

VGP hodlá v rámci území tzv. I. etapy parku o velikosti 480 000 m2 navázat na úspěšnou práci původního developera lokality a plánuje zde vybudovat výrobní areály s celkovou pronajímatelnou plochou o velikosti 230 000 m2. V současné době je k pronájmu v rámci „Haly G2" připraveno cca 10 000 m2 a dalších necelých 10 000 m2 je ve výstavbě - ve fázi před dokončením hrubé stavby.

Uzavřením dohody došlo k vytvoření úzké spolupráce dvou významných partnerů, a sice stabilní stavební a developerské skupiny GEMO a mezinárodně úspěšné developerské skupiny VGP. Ta se zaměřuje na výstavbu a pronájem průmyslových nemovitostí pro výrobní a logistické firmy a poskytování přidružených realitních služeb.

Obě strany si od vzájemné kooperace slibují rychlejší rozvoj parku a jeho postupné naplnění úspěšnými firmami, jež by měly do regionu přinést nové pracovní příležitosti, moderní technologie, vyšší produktivitu práce, dynamické prostředí pro nastartování větší inovační aktivity místního podnikatelského prostředí a celkově podpořit navýšení konkurenceschopnosti regionální ekonomiky. Po dokončení bude mít park významný přínos pro celý olomoucký region.

Lokalita „Technologického parku Olomouc" se nachází na jihozápadním okraji Olomouce, poblíž obce Hněvotín, v těsné blízkosti křižovatky rychlostních komunikací R46 a R35 ve směru na Brno, Ostravu a Hradec Králové, na exitu 37. Lokalita je určena k umístění investičních záměrů především z oblasti inovačních čistých technologií, zpracovatelského průmyslu a lehké výroby, dále také pro oblasti strategických služeb, center sdílených služeb, administrativy, skladů a skladovacích ploch.

Park je dostupný prostřednictvím přímého dopravního napojení pro nákladní, osobní i veřejnou automobilovou dopravu, prezentovanou integrovaným dopravním systémem, a zároveň je kompletně napojen na veškeré inženýrské sítě.

Přiložený dokument ke stažení


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy