RM-SYSTÉM»Události»VÍTKOVICE - Skupina vmg zprovoznila za 40 mili. jednu z největších cementačních pecí v Evropě

VÍTKOVICE - Skupina vmg zprovoznila za 40 mili. jednu z největších cementačních pecí v Evropě

02.02.2015 12:22
Skupina Vítkovice Machinery Group zprovoznila za 40 milionů jednu z největších cementačních pecí v Evropě 30.01.2015 - Strojírenská skupina Vítkovice Machinery Group k dnešku uvedla do provozu novou cementační pec, největší ve střední Evropě. Zařízení, které i s potřebnými úpravami haly a navazujících jeřábových drah stálo zhruba 40 milionů korun, je určeno k výrobě dílů pro ropné a námořní plošiny a dalších speciálních výkovků. Skupina Vítkovice tím zvýší svou kapacitu v tomto oboru.

„Máme již v provozu dvě pece, ale tato bude pětkrát větší. To samozřejmě umožní tepelnou úpravu objemnějších výrobků, a tím se nám do budoucna otevřou dveře k novým možnostem," vysvětlil za Vítkovice Machinery Group Pavel Borský, ředitel společnosti Vítkovice Gearworks, v níž je cementační pec umístěna. Cementační pec je podle něj doplněna o kalicí nádrž o objemu téměř 100 m3oleje a moderní mostový jeřáb o nosnosti 30 tun.

Impulzem k investici byla nová zakázka na díly - takzvané pastorky - pro servisní plošiny, s jejichž pomocí probíhají opravy ropných plošin na moři. Kapacita nové cementační pece tak bude ihned po zpuštění do běžného provozu zcela zaplněna. Vítkovice Machinery Group do dubna dodají více než 200 výrobků pro holandského zákazníka, který zajišťuje výrobu celých zdvihových mechanismů pro námořní servisní plošiny. Výroba už běží a zatím probíhá na stávajících technologiích. „Pastorky jsou součástí mechanismu zdvihu celé plošiny, která se postupně posouvá několik metrů nad mořskou hladinu tak, aby z ní bylo možné zajistit práce na opravované například ropné plošině," objasnil technický ředitel Filip Kovařčík.

Kromě zmíněného kontraktu se skupina Vítkovice Machinery Group připravuje na dodávky dalších sad pastorků. Cementační pec využije i k produkci trámců, ozubených kol nebo různých svařenců. Zařízení se totiž používá k cementování všech povrchů výrobků či materiálů s následným kalením.

Tisková zpráva na webu emitenta


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy