RM-SYSTÉM»Události»VÍTKOVICE - Tisková zpráva: Vítkovicím škoda nákupem sléváren nevznikla, skupina KKCG jen útočí

09.04.2014 09:59
08.04.2014 - V kauze Spojených sléváren, kterou vyvolala skupina KKCG, nevznikla škoda. Není pravda, že by vznikla škoda 225 mil. Kč společnosti VÍTKOVICE či VÍTKOVICE HOLDING (jak se chybně uvádí v médiích). To od samého počátku odmítáme. Současně nepravomocný rozsudek nezakládá povinnost Jana Světlíka ani Pavla Filipčíka zaplatit jakoukoli částku. Proti rozsudku se Jan Světlík a Pavel Filipčík prostřednictvím právního zastoupení odvolají.

Soud se v tomto případě podle nás nezabýval dostatečně smyslem začlenění slévárenské kapacity do skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP a odmítl se zabývat názory odborníků, kteří zkoumali samotnou ekonomickou výhodnost transakce.

Soud podle nás nesprávně odmítl řadu důkazních návrhů. Zejména těch, které prokazovaly ekonomickou stránku transakce za podmínek konjunktury a před vypuknutím krize. Rozhodnutí soudu je založeno na ryze formálním posouzení. Soud se například odmítl zabývat jedním z navržených a předložených důkazů, kterým je posudek znalce, který transakci hodnotil jako zcela racionální a ekonomicky výhodnou. Soud dokonce odmítl vyslechnout Jana Světlíka jako předsedu představenstva, když soud sám posuzoval strategické rozhodování firmy.

Spor o nákup Spojených sléváren součástí celého balíku šikanózních žalob na představenstva společností VÍTKOVICE a VÍTKOVICE HOLDING. Do této chvíle čelilo představenstvo, jeho jednotliví členové a vlastníci vítkovické strojírenské skupiny již desítkám šikanózních žalob, trestních oznámení a různých podnětů KKCG, a to včetně návrhů na zneplatnění valných hromad a předběžná opatření proti navýšení kapitálu společností VÍTKOVICE HOLDING i VÍTKOVICE.

Tisková zpráva na webu emitenta

RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.