RM-SYSTÉM»Události»Pegas Nonwovens se vyjádřil k situaci v Egyptě

Pegas Nonwovens se vyjádřil k situaci v Egyptě

08.07.2013 16:54
Americká banka Morgan Stanley zvýšila doporučení pro české akcie na overweight z předchozího equalweight. Doporučuje tak investorům, aby ve svých portfoliích podíl českých akcií mírně „nadvážili“. Index nákupních manažerů vzrostl v červnu z 50,1 bodů na 51 bodů. Sezónně očištěné maloobchodní tržby včetně motoristického segmentu v květnu překvapivě vzrostly meziměsíčně o 1,7 % a meziročně očištěné o počet pracovních dní rostly o 1,2 %. Index RM v uplynulém týdnu zahájil na hodnotě 1.737,49 bodů a uzavíral na hodnotě 1.712,42 bodů (-1,44 %). Celkový objem obchodů přesáhl 62 mil. Kč.

Změna doporučení pro ČEZ
ING zvýšila doporučení pro akcie společnosti ČEZ z „držet" na „kupovat".

Změna doporučení pro Erste Group Bank
Natixis snížila cílovou cenu pro akcie Erste Group Bank na 687 Kč z předchozích 719 Kč. Doporučení bylo ponecháno na stupni „koupit".
Barclays zvýšila doporučení pro akcie Erste Group Bank na „overweight" z „equalweight". Dvanáctiměsíční cílová cena byla ponechána přibližně na 664 Kč.

NWR pokračuje v divestici koksovny a sbírá nabídky od potenciálních kupců
Těžební společnost NWR se v oficiálním prohlášení vyjádřila k nedávným zprávám, které se objevily v médiích ohledně možného prodeje některých jejích aktiv. NWR ve své zprávě potvrdila již dříve známé informace, že pokračuje proces divestice koksovny a že na ní v současnosti sbírá nabídky od potenciálních kupců. NWR dále pokračuje v provádění stress testů jednotlivých dolů či jednotlivých sekcí důlních provozů za účelem jejich případného uzavření nebo prodeje. Společnost zároveň uvedla, že vedle koksovny sbírá od potenciálních zájemců rovněž nabídky i na důlní aktiva včetně dolu Paskov.

Pegas Nonwovens se vyjádřil k situaci v Egyptě
Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens se v tiskovém prohlášení vyjádřil k situaci v Egyptě, kde rozjíždí výrobní linku.

„Náš nový výrobní závod v Egyptě, jehož výstavba je nyní ve finální fázi, je umístěn v průmyslové zóně u města 6th of October, jež leží zhruba 35 kilometrů od Káhiry. V této lokalitě je situace klidná a závod tedy není v bezprostředním ohrožení. Naši místní zaměstnanci nadále standardně plní pracovní úkoly související se zprovozňováním výrobní linky a v tuto chvíli nevnímáme ani riziko zpoždění nájezdu linky plánovaného v průběhu tohoto čtvrtletí.
Vývoj v Egyptě samozřejmě nadále monitorujeme. Jsme v pravidelném kontaktu s naší ambasádou v Káhiře i místními institucemi. Pro případ další eskalace napětí v zemi máme připraveno několik scénářů, včetně zajištění zvýšené bezpečnosti výrobní technologie a možné evakuace českých zaměstnanců, kteří v Egyptě nájezd linky řídí. Doufáme však, že se situace brzy uklidní a k podobným krokům tak nebudeme muset přistoupit," sdělil František Řezáč, generální ředitel a člen představenstva společnosti PEGAS NONWOVENS SA.

Investice v Egyptě je pojištěna proti riziku zamezení převodu výnosů z investice, vyvlastnění nebo politicky motivovaného násilného poškození u Exportní garanční a pojišťovací společnosti.

Jan Kostrhoun


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy