RM-SYSTÉM»Události»NWR uvažuje o prodeji Dolu Paskov

NWR uvažuje o prodeji Dolu Paskov

10.06.2013 14:00
Index nákupních manažerů (PMI) ve zpracovatelském sektoru v květnu vzrostl na 50,1 bodů z dubnových 49,5 bodů. Český HDP v prvním čtvrtletí roku 2013 dle finálních údajů poklesl oproti předchozímu čtvrtletí o 1,1 %. Meziročně pak poklesl o 2,2 %. Maloobchodní tržby v dubnu vzrostly meziročně o 1,5 %. Průměrná reálná mzda v prvním čtvrtletí meziročně poklesla o 0,3 % po předchozím růstu o 0,9 %. Stavební výroba poklesla v dubnu o 11,4 %. Předchozích -20,6 % bylo revidováno na -22,3 %. Průmyslová výroba vzrostla o 0,5 %. Předchozích -6,0 % bylo revidováno na -6,1 %. Index RM v uplynulém týdnu zahájil na hodnotě 1.909,23 bodů a uzavíral na hodnotě 1.900,02 bodů (-0,48 %). Celkový objem obchodů dosáhl hodnoty 70 mil. Kč.

Intel bude dodávat čipy do nových tabletů společnosti Samsung
Jihokorejský výrobce spotřební elektroniky si pro svou novou řadu tabletů Galaxy Tab vybral jako dodavatele čipů společnost Intel. Prioritou Samsung Electronics je díky novému CEO Brianu Krzanichu rychlejší přesun na trh s mobilními zařízeními, kde je v segmentu tabletů dvojkou po dominujícím Applu.

NWR uvažuje o prodeji Dolu Paskov
Společnost New World Resources, které patří těžební firma OKD, uvažuje o prodeji Dolu Paskov. Tuto informaci oznámila odborům. Mluvčí OKD Vladislav Sobol ČTK řekl, že o budoucnosti Dolu Paskov ani dalších dolů společnosti zatím nebylo rozhodnuto, ale prodej je jednou z možností.

Změna doporučení pro NWR
Komerční banka snížila doporučení pro akcie NWR z „držet" na „prodat". Cílovou cenu snížila z 86 Kč na 28 Kč.

Jan Kostrhoun


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy