RM-SYSTÉM»Události»Na trh vstoupí nový virtuální operátor Tesco Mobile

Na trh vstoupí nový virtuální operátor Tesco Mobile

27.05.2013 15:30
Index vývozních cen v březnu meziročně vzrostl o 2,6 % po předchozím růstu o 0,8 %. Index dovozních cen v březnu meziročně vzrostl o 1,1 % po předchozím poklesu o 0,5 %. Index výrobních cen v průmyslu meziměsíčně v dubnu poklesl o 0,5 %, meziročně pak vzrostl o 0,5 %. Podnikatelská důvěra v květnu rostla na 0,4 bodu z předchozích -0,7 bodů. Spotřebitelská důvěra rostla na -19,8 bodů z předchozích -23,8 bodů. Index RM ve 20. týdnu zahájil na hodnotě 1.886,12 bodů a ve 21. týdnu uzavíral na hodnotě 1.916,95 bodů (+1,63 %). Celkový objem obchodů dosáhl ve sledovaném období hodnoty 219 mil. Kč.

Změna ratingu pro akcie společnosti ČEZ
Moody's změnila výhled ratingu A2 pro akcie společnosti ČEZ na „negativní" ze „stabilního". Změna ve výhledu ratingu podle agentury reflektuje pokračující úpadek ve výhledu pro výrobu elektřiny ve střední Evropě a očekávání, že se ve střednědobém horizontu ceny elektrické energie jen tak nezotaví.

Změna ratingu pro akcie společnosti CME
Agentura Standard & Poor's zvýšila hodnocení závazků společnosti CME z „CCC+" na „B-„ se stabilním výhledem. Rating odráží zlepšenou likvidní pozici firmy po vydání nových akcií s hrubým výnosem 150 mil. USD a oznámení emise preferenčních akcií za 200 mil. USD svému hlavnímu akcionáři Time Warner.

Změna ratingu pro akcie společnosti NWR
Agentura Standard & Poor's snížila rating pro společnost NWR z „B+" na „B".

NWR hospodařilo v prvním čtvrtletí se ztrátou
Těžařská společnost New World Resources v prvním čtvrtletí svého současného fiskálního roku dosáhla ztráty 80 mil. EUR. Tržby poklesly v meziročním srovnání o 31 % na 240 mil. EUR. Společnost snížila výhled pro letošní produkci uhlí na 9-10 mil. tun a chystá se provést dočasná úsporná opatření jako například okamžité plošné snížení mezd o 10 % za účelem zlepšení své finanční pozice.

Změna doporučení pro NWR
Banka JP Morgan snížila cílovou cenu pro akcie NWR na 70 pencí (21,60 Kč) z původních 160 pencí (47,13 Kč). Doporučení je na stupni „underweight".

ČEZ bude vymáhat škodu za neochráněnou investici do CEZ Shpërndarje
Elektrárenská společnost ČEZ oznámila, že bude vymáhat náhradu škody vzniklou neochráněnou investicí do distribuční společnosti CEZ Shpërndarje u mezinárodního rozhodčího tribunálu dle Smlouvy o energetické chartě. Společnost ČEZ uvědomila albánskou vládu o úmyslu vést arbitráž na počátku února poté, co 21. ledna albánský regulační úřad rozhodl o odebrání licence společnosti CEZ Shpërndarje. Albánská společnost již byla vyřazena z konsolidačního celku Skupiny ČEZ a na její hospodářské výsledky tudíž nemá žádný vliv.

Změna doporučení pro ČEZ
Erste Bank snížila doporučení pro ČEZ na „držet" z „akumulovat". Cílovou cenu snížila z původních 731 Kč na nových 606 Kč. Za tímto krokem banky stojí nízká cena emisních povolenek, pokračující problémy v jihovýchodní Evropě a pomalejší expanze obnovitelných zdrojů.

Změna doporučení pro Telefónica Czech Republic
HSBC snížila cílovou cenu pro akcie Telefónicy na 290 Kč z původních 324 Kč. Doporučení je na stupni „neutral".

Na trh vstoupí nový virtuální operátor Tesco Mobile
Na český trh vstupuje nový virtuální operátor Tesco Mobile, své služby začne nabízet od 29. května, přičemž se jedná o společný podnik, ve kterém Telefónica Czech Republic drží 50 %. Všechny služby jsou bez závazků. Nejzajímavější z celé nabídky je Clubcard balíček, který je určen zákazníkům vlastnícím klubovou kartu Tesco Clubcard. Předplacená karta Tesco Mobile tarif přichází s voláním v rámci Tesco Mobile za 1,50 Kč a volání mimo Tesco Mobile je za 2,90 Kč a SMS do všech sítí v ČR za 1,50 Kč. Za 300 Kč na měsíc balíček nabídne neomezeného volání a SMS v rámci Tesco Mobile, mimo Tesco Mobile pak přinese zdarma 120 minut a 60 SMS. Po vyčerpání těchto volných jednotek bude zákazníky minuta volání mimo Tesco Mobile stát 2,90 Kč a SMS 1,50 Kč.
Ve srovnání s Bleskmobil se o žádnou senzaci nejedná, neboť Bleskmobil nabízí volání do všech sítí za 2,50 Kč.

Změna doporučení pro akcie Komerční banky
Společnost Morgan Stanley snížila doporučení pro akcie Komerční banky na „equalweight" z původního „overweight".

Pegas Nonwovens zaznamenal v 1. čtvrtletí čistý zisk 3 mil. EUR
Pegas Nonwovens, přední evropský výrobce netkaných textilií, oznámil za 1. čtvrtletí čistý zisk ve výši 3 mil. EUR. Tržby meziročně vzrostly o 13 % na 49,9 mil. EUR.

Jan Kostrhoun


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy