RM-SYSTÉM»Události»Evropská komise ukončila šetření vůči společnosti ČEZ

Evropská komise ukončila šetření vůči společnosti ČEZ

15.04.2013 10:04
Stavební výroba v únoru meziročně vzrostla o 2,3 %. Průmyslová výroba pokračovala v poklesu a v meziročním srovnání klesla v únoru o 5,7 %. Index spotřebitelských cen v březnu meziměsíčně vzrostl o 0,1 %. Meziročně pak rostl o 1,7 %. Podíl nezaměstnaných ve věku 15-64 let v březnu klesl na úroveň 8,0 % z předchozích 8,1 %. Index RM v uplynulém týdnu zahájil na hodnotě 1.835,04 bodů a uzavíral na hodnotě 1.896,55 bodů (+3,35 %). Celkový týdenní objem obchodů dosáhl hodnoty 113 mil. Kč.

Evropská komise ukončila šetření vůči společnosti ČEZ
Evropská komise oznámila ukončení šetření vůči společnosti ČEZ. Z prohlášení eurokomisaře pro hospodářskou soutěž Joaquina Almunia vyplývá, že navržená dohoda o narovnání s Evropskou komisí, v rámci které se ČEZ zavázal k prodeji jednoho z uhelných zdrojů o minimální kapacitě 800 MW, je dostatečným krokem k posílení konkurenčního prostředí na tuzemském energetickém trhu. ČEZ již 19. března oznámil prodej uhelné elektrárny Chvaletice společnosti Litvínovská uhelná a tím tak de facto již splnil podmínky dohody o narovnání.

Bulharský energetický regulační úřad DKEVR bude rozhodovat o případném odebrání licence dceřiným společnostem ČEZ v červnu
Bulharský energetický regulační úřad DKEVR, podle slov jeho předsedkyně Haritonové, rozhodne o odebrání či neodebrání distribuční licence bulharským dceřiným firmám společnosti ČEZ nejdříve v polovině června. Informaci uvedla agentura Reuters. Dřívější informace hovořily o tom, že by se mělo rozhodnout již v úterý 16. dubna. V tento den nakonec, podle vyjádření DKEVR, proběhne pouze veřejné slyšení, kterého by se měla zúčastnit i samotná společnost ČEZ a měla by zde obhajovat svoji pozici.

Telefónica ČR snížila cenu paušálních tarifů
Telefónica ČR výrazně snížila cenu u svých paušálních tarifů. Nabídne zákazníkům neomezené volání a SMS do všech sítí za 749 Kč měsíčně. Dosud vyšel srovnatelný tarif Neon na více než dvojnásobek. Vyplývá to z informací ČTK. Vedle nových tarifů firma připravila nový způsob prodeje mobilních telefonů. Zruší dotace při uzavření smlouvy na dobu určitou a místo toho nabídne možnost rozložení plateb za mobil nebo tablet do měsíčních splátek. Při využití služby O2 Mobil si tarifní zákazníci vyberou výši jednorázové platby, kterou uhradí po uzavření smlouvy. Zbylá část pořizovací ceny bude bez navýšení rozložená do následujících 24 měsíců.

Změna doporučení pro NWR
Deutsche Bank snížila investiční doporučení pro akcie společnosti NWR na „prodat" z původního „držet".

Nové doporučení pro Erste Group Bank
Švýcarská banka UBS zahájila pokrývání akcií Erste Group Bank. První investiční doporučení zní „nakupovat" s cílovou cenou 28 EUR.

Jan Kostrhoun


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.

Další zprávy