RM-SYSTÉM»Události»Novým generálním ředitelem Fortuna Entertainment Group bude Wilf Walsh

Novým generálním ředitelem Fortuna Entertainment Group bude Wilf Walsh

12.12.2011 14:56
Amsterdam - Dočasným generálním ředitelem Fortuna Entertainment Group bude od ledna příštího roku dosavadní místopředseda představenstva Fortuny Wilf Walsh. Ve funkci nahradí Jiřího Bundu, který ze společnosti na základě vlastního rozhodnutí odchází.

„Jiří měl po svém nástupu v roce 2009 před sebou tři zásadní úkoly - připravit společnost ke vstupu na burzu, spustit loterijní aktivity Fortuny a zvýšit ziskovost Fortuny. Všechny cíle se firmě pod jeho vedením podařilo úspěšně splnit a za to bych mu chtěl jménem všech akcionářů velmi poděkovat," uvedl předseda dozorčí rady Fortuna Entertainment Group Jozef Janov. „Wilf je zárukou kontinuity a dalšího úspěšného rozvoje Fortuny. Společnost má před sebou nové milníky, zejména další posílení na středoevropském trhu sázek a her. Jsem přesvědčen, že jeho větší zapojení do denního života Fortuny a bohaté zkušenosti z řady evropských trhů budou pro Fortunu přínosem," dodal J. Janov.

„Chtěl bych poděkovat za spolupráci všem zaměstnancům Fortuny, našim partnerům a v neposlední řadě i akcionářům," řekl Jiří Bunda. „Jsme na dobré cestě vykázat za letošní rok rekordní hospodářské výsledky, takže odcházím spokojen. I nadále zůstávám akcionářem firmy, protože Fortuně věřím a fandím jí."

Podle Wilfa Walshe bude prioritou společnosti v nejbližším období další posilování pozice Fortuny na stávajících trzích. „Velkou příležitostí pro nás v příštím roce je povolení kurzového sázení přes internet v Polsku a samozřejmě intenzivní rozvoj loterijních aktivit na českém trhu," doplnil W. Walsh. Wilf bude funkci generálního ředitele vykonávat minimálně do řádné valné hromady společnosti, která je plánována na květen 2012.

Wilf Walsh je v současnosti místopředsedou představenstva Fortuna Entertainment Group a má na starosti korporátní strategii. Podílel se na vstupu FEG na pražskou a varšavskou burzu v roce 2010. Wilf dále působí jako neexekutivní ředitel největší evropské integrované sázkové a herní společnosti Gala Coral. Dříve vykonával funkci CEO Gala Coral a za jeho vedení společnost úspěšně absolvovala dvě transakce s private equity investory. Je strategickým sázkovým poradcem britského dostihového regulátora BritishHorseRacing a společníkem firmy Predict - privátně vlastněné konzultační společnosti orientované na zábavní sektor.

Zdroj: Fortuna Entertainment Group


RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů a.s.